Halloweenowa przekąska z jabłek • przepis • składniki • przygotowanie
Z owoców możesz przygotować wyjątkowe przekąski na Halloween. Zobacz, jak!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
DEKORUJEMY JABŁKA
W każdym kawałku jabłka umieszczamy po połowie truskawki jako język. Na górze i na dole wtykamy ukośnie i trochę nierówno słupki migdałów jako zęby. Przekąski z jabłek układamy na paterze i podajemy z kremem miodowym.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
810 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
202,5 kcal
Tłuszcz
9,5 g
Węglowodany
26,7 g
Błonnik
6,7 g
Białko
6,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pudding z tapioką i przecierem z guawy
Przecier z guawy jest smacznym uzupełnieniem puddingu z tapioką. Połącz je ze sobą – lekki deser lub drugie śniadanie gotowe!

Zielony sok z jabłek, kiwi i jarmużu
Zielony sok doskonały na początek dnia! Sięgnij po pyszny przepis!

Serowe ziemniaki hasselback
Ziemniaki nie muszą być nudne! Wypróbuj oryginalny przepis Kingi na ziemniaki hasselback z rozpływającym się serem. Pycha!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Mrożony jogurt z malinami i limonką
Idealny pomysł na upalne dni? Orzeźwiający deser, łączący słodycz dojrzałych malin z kwaskowatym aromatem limonki!

Placuszki bez laktozy z szynką
Pyszny, szybki i niezwykle prosty w realizacji przepis na placuszki bez laktozy z szynką. To świetny pomysł na lekki obiad, który trafi w gusta całej rodziny!

Kaszotto z kurczakiem i warzywami
Szukasz pomysłu na obiad, który przygotujesz w mniej niż pół godziny? Już nie musisz! Wypróbuj przepis na kaszotto z kurczakiem i aromatycznym sosem pomidorowym.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zapiekanka warzywna z grochem i cukinią
Pełna warzyw zapiekanka, która będzie idealnym daniem głównym dla całej rodziny. Wypróbuj ten prosty przepis, aby zapewnić bliskim sycący i smaczny posiłek.

Holenderska sałatka z tuńczykiem i jajkiem
Zobacz, jak przygotować sałatkę pełną smaku, którą Holendrzy zawsze mają w lodówce!

Sos słodko-kwaśny
Sos słodko-kwaśny to harmonijne połączenie, które zdobyło wielu fanów na całym świecie. Sos ten istnieje w wielu kuchniach i w różnych wariantach smakowych, jednakże najczęściej spotyka się go w kuchni krajów azjatyckich. Jak przyrządzić pyszny sos słodko-kwaśny do dań azjatyckich (i nie tylko)? Sprawdź nasz niezawodny przepis!