Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe • przepis • składniki • przygotowanie
Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE JAJA GOTUJEMY
na twardo, studzimy, obieramy.
OSTRYM NOŻEM PRZEKRAWAMY
każde jajko wzdłuż na połówki.
WYDRĄŻAMY DELIKATNIE ŻÓŁTKA,
używając do tego celu łyżeczki do herbaty.
ŻÓŁTKA PRZEKŁADAMY DO
miski.
W MISCE ROZCIERAMY
żółtka z majonezem, chrzanem i masłem.
DODAJEMY BARDZO DROBNO
pokrojonego łososia i szczypiorek.
MIESZAMY, DODAJĄC SÓL,
pieprz i sok z cytryn y do smaku.
POŁÓWKI JAJEK NAPEŁNIAMY
masą jajeczno-łososiową, układamy na półmisku.
JAK PODAWAĆ FASZEROWANE
jaja chłodzimy, przed podaniem posypujemy siekanym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
834,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
208,6 kcal
Tłuszcz
15,8 g
Węglowodany
1,5 g
Błonnik
13,5 g
Białko
13,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wafle przekładane pianką i galaretką z truskawek
Puszysta, truskawkowa pianka połączona z galaretką i zamknięta pomiędzy wafelkami. Ta słodka przekąska według przepisu Pawła świetnie sprawdzi się jako dodatek do kawy i przypomni Ci smak słodkości z dawnych lat!

Bagietki czosnkowe
Czy jest coś bardziej kuszącego niż aromatyczna, chrupiąca bagietka czosnkowa, która pachnie świeżo upieczonym pieczywem i ziołami? To prosta przekąska, która potrafi skraść serce już od pierwszego kęsa. Zrób ją razem z nami!

Wielkanocna baba drożdżowa
Piotr Kucharski wie, jak przygotować idealne ciasto drożdżowe. A z niego najlepiej przygotować wielkanocną babę z cytrusowym lukrem!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Panini na dwa sposoby – przepis
Najlepsze pieczywo i świeże dodatki spotykają się w przepisie Kingi na przepyszne panini! Wypróbuj oba sposoby na tę apetyczną kanapkę na dwa sposoby.

Makaron chow mein z kurczakiem
Makaron chow mein z kurczakiem to szybkie i smaczne danie, które przenosi nas w klimat azjatyckiej kuchni. Ten kolorowy i aromatyczny posiłek jest idealny na obiad lub kolację, a jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Przygotujmy razem to pyszne danie!

Owsianka ciasteczkowa ze świeżymi owocami
Zacznij dzień pełnym protein śniadaniem na słodko wg przepisu Pawła Małeckiego. Ciesz się o poranku smakiem czekolady, ciasteczek i świeżych owoców.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zielony shake z bananem, szpinakiem i awokado
Owoce i warzywa łączą się w zielonym shake’u Pawła, by dostarczyć Ci wyjątkowych wrażeń smakowych. Przygotuj go na bazie napoju ryżowego i ciesz się pożywną przekąską w płynie o dowolnej porze dnia!

Pasta jajeczna z awokado
Świeża, wiosenna, bogata w warzywa i tradycyjna – taka jest pasta kanapkowa, którą przygotujesz według przepisu Karola, nie tylko na wielkanocne śniadanie!

Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem
Porcja zdrowia inspirowana kuchnią włoską. Świeże warzywa i kurczak to pomysł na szybkie, lekkie i smaczne danie.