Kremowa jajecznica z pomidorami • przepis • składniki • przygotowanie
Jeśli należysz do miłośników bardzo delikatnej jajecznicy, ten przepis trafi na listę Twoich ulubionych! Kremowa jajecznica z pomidorami poleca się na śniadanie.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ JAJECZNICY
Jajka wbijamy do miseczki. Wycinamy środek pomidora, pozostałą część kroimy w kostkę i dodajemy do jajek. Wlewamy mleko, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
SMAŻYMY JAJECZNICĘ
Na patelni rozpuszczamy masło. Wlewamy jajka i cały czas mieszamy. Kiedy jajka się zetną, przekładamy jajecznicę do miseczki. Dekorujemy listkami bazylii.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
300,1 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
150 kcal
Tłuszcz
10,9 g
Węglowodany
5 g
Błonnik
1 g
Białko
7,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ziemniaki pieczone w piekarniku
Szukasz przepisu na coś prostego, szybkiego i pysznego? Wypróbuj pomysł Kingi na chrupiące młode ziemniaczki. Palce lizać!

Wigilijne pierogi
Poznaj przepis na klasyczne pierogi z farszem z kiszonej kapusty i suszonych grzybów!

Makowiec na kruchym orzechowym spodzie
Makowiec na kruchym spodzie? Wypróbuj kolejny, pyszny deser Pawła.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Jajecznica na ostro
Dla tych, którzy lubią zacząć dzień od wyrazistych smaków, mamy przepis na jajecznicę na ostro! Przygotuj ją, korzystając ze wskazówek DG!

Lemoniada z rabarbaru i truskawek
Doskonały przepis na orzeźwienie! Lemoniadę z rabarbaru i truskawek pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci!

Kapusta z grochem
Kapusta? Tylko z grochem! To klasyczne połączenie znane z wieczerzy wigilijnych, które dzięki termorobotowi MC Smart przygotujesz już w 10 minut.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Koktajl odbudowujący – orzechowo-czekoladowy
Sięgnij po koktajl odbudowujący o pysznym orzechowo-czekoladowym smaku – doda Ci energii na dalszą część dnia. Wystarczy 5 minut i gotowe!

Bigos staropolski
Bigos staropolski to tradycyjna potrawa, głęboko zakorzeniona w polskiej historii kulinarnej. Pierwotnie przygotowywano go z posiekanego mięsa, ryb i innych resztek z poprzednich obiadów, przyprawianych octem winnym i cytryną. Z czasem, w wyniku upowszechnienia wśród niższych klas, zaczęto używać tańszej kapusty, tworząc znany dziś bigos staropolski. Odkryj przepis na to pyszne danie!

Parzybroda
Znana w wielu częściach kraju parzybroda to zupa z kapustą o ciekawej nazwie i jeszcze ciekawszym smaku. Jest sycąca, prosta i pełna smaków kojarzonych z regionalną polską kuchnią. Spróbuj!