Przekąska z pieczonej ciecierzycy na słodko • przepis • składniki • przygotowanie
Spróbuj chrupiącej ciecierzycy w dwóch wersjach – na słono i na słodko!

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ 2 BLACHY
piekarnikowe piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C Ciecierzycę dokładnie odcedzamy.
BLACHY WYKŁADAMY PAPIEREM
do pieczenia i rozkładamy na nich ciecierzycę.
DO CIECIERZYCY NA
jednej blasze dodajemy przyprawy do wersji słonej, a do ciecierzycy na drugiej blasze – przyprawy do wersji słodkiej.
OBIE BLACHY WKŁADAMY
do piekarnika.
CIECIERZYCĘ PIECZEMY W
piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 20-25 minut.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
556,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
278,1 kcal
Tłuszcz
5,6 g
Węglowodany
45,9 g
Błonnik
12,3 g
Białko
13,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tosty z gruszkami i serem
Wyraziste składniki zamknięte pomiędzy chrupiącymi kawałkami pieczywa. Taki tost zaspokoi każdy głód.

Bezglutenowe pierniki
Choinki, gwiazdki, ludziki – bez względu na to, jaki kształt nadasz bezglutenowym pierniczkom według przepisu Kingi, zachwycisz bliskich ich korzennym smakiem!

Kompot z suszonych owoców
Wypróbuj sprawdzony przepis na świąteczny kompot z suszonych owoców i aromatycznych przypraw!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
Ten aromatyczny gulasz to indyjski klasyk. Idealne połączenie warzyw i wyrazistych przypraw sprawi, że z miejsca go pokochasz!

Hiszpańskie albondigas
Pożywne i smaczne danie w hiszpańskim stylu – albondigas. To wyśmienite klopsiki w przepysznym sosie, pełne aromatycznych dodatków, z mielonego mięsa, kiełbasy chorizo, z dodatkiem wyrazistych przypraw, a wszystko to z pomidorową nutą.

Kurczak w panierce z prażonej cebuli
Szukasz nowego sposobu na kurczaka? Sprawdź, jak smakuje w panierce z prażonej cebuli! To obiadowa propozycja Kingi, która wyróżnia się prostotą przygotowania i wyjątkowym smakiem.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Blok czekoladowy – domowy!
Zobacz, jak przygotować smakołyk, który na pewno pamiętasz z dzieciństwa! Blok czekoladowy w nieco innej wersji – z amarantusem i żurawinami!

Konfitura żurawinowa
Żurawiny dzięki zawartości pektyn świetnie nadają się do przyrządzenia konfitury. Ta z przepisu Kingi zachwyca smakiem i aromatem.

Cytrynowe kotlety z kaszy bulgur
Tradycyjne danie w nowoczesnym wydaniu? Podejdź do kotletów w nowy sposób i wykorzystaj w nich kaszę bulgur oraz cytrynę, które nadadzą im wyjątkowy smak!