Wegetariańskie wrapy z humusem i warzywami • przepis • składniki • przygotowanie
Wyjątkowe ciasto z dodatkiem siemienia lnianego, humusu i lekkiego, warzywnego farszu – oto składniki wrapów, które przygotujecie, wykorzystując przepis Kingi!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA WRAPY
Siemię lniane łączymy w naczyniu blendera z wodą, jajkiem i mozzarellą. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na gładką, jednolitą masę.
SMAŻYMY WRAPY
Na patelni mocno rozgrzewamy oliwę. Nadmiar tłuszczu możemy ściągnąć za pomocą ręcznika papierowego.
PRZYGOTOWUJEMY DODATKI I SKŁADAMY WRAPY
Awokado przekrawamy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestki. Miąższ kroimy na cienkie plastry, a następnie oddzielamy od skórki. Plastry awokado układamy na połowie wrapa.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
727,0 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
363,5 kcal
Tłuszcz
29,5 g
Węglowodany
15,1 g
Błonnik
12,0 g
Białko
12,0 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Jajka faszerowane z awokado i wędzonym łososiem
Pyszne kremowe jajka z awokado, wędzonym łososiem i koperkiem to przekąska, która zaskoczy smakiem i wyglądem. Świetna opcja na każdą okazję – nie tylko na Wielkanoc!

Sałatka z batatem
Ta sałatka to bardzo apetyczne połączenie pieczonego słodkiego batata, chrupiącej ciecierzycy i dressingu z orzeźwiającą nutą. Spróbuj, a będziesz do niej wracał!

Pasta rybna na kanapki
Makrela, łosoś czy halibut? Której ryby użyjesz do przygotowania swojej pasty kanapkowej?
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Chowder z łososiem
Wyjątkowa zupa rybna inspirowana kuchnią amerykańską, czyli chowder. Dzięki dodatkowi wędzonej papryki nabiera wyrazistości, a zabielenie mlekiem, choć niezwykłe, naprawdę dodaje smaku.

Burger z kurczakiem i mozzarellą
Soczysty drobiowy filet i smakowite dodatki między połówkami chrupiącej bułki. Pyszny pomysł na lekki i sycący posiłek.

Bruschetta z oliwkami i mozzarellą
Zobacz, jak smakuje bruschetta według Karola Okrasy! Z dodatkiem oliwek, podsmażonego bakłażana i szynki parmeńskiej nabiera wyrazistego charakteru!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kotlety rybne ze szczypiorkiem
Pyszne i delikatne kotleciki uformowane z mięsa mielonego z ryby. Najlepiej smakują z dipem śmietanowym i szczypiorkiem.

Wegańskie szaszłyki z tofu i warzywami
Szaszłyki z grilla w wegetariańskiej odsłonie Kingi Paruzel! Bakłażany, tofu i brokuł, a wszystko to w pysznym domowym sosie teriyaki. Wypróbuj!

Pasta pistacjowa z białą czekoladą
Przepyszna pasta pistacjowa, którą można przygotować z dwóch składników w 15 minut! Koniecznie wypróbuj ją na świeżym pieczywie lub jako dodatek do deserów.