3 słodkie pasty kanapkowe • przepis • składniki • przygotowanie
Trzy pasty kanapkowe – z wiórków kokosowych, pistacji i pestek dyni. Która stanie się Twoim ulubionym dodatkiem do śniadania? Wypróbuj przepisy Pawła!

Czas przygotowania
15 min
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE
malakser słoiczki PASTA KOKOSOWA Do malaksera wsypujemy wiórki, dodajemy roztopioną białą czekoladę i stałą część mleczka kokosowego. Miksujemy. Jeśli zmiksowana masa jest za sucha, dodajemy więcej mleczka kokosowego. Dodajemy olej kokosowy i dalej miksujemy. Jeśli nadal masa jest za sucha, dodajemy mleczko kokosowe. Gdy uzyskamy właściwą konsystencję, pastę przekładamy do słoiczka. PASTA PISTACJOWA Do malaksera wrzucamy obrane z łupinek pistacje. Miksujemy je do momentu, aż zacznie wydzielać się olej. Gdy masa będzie wilgotna, dodajemy roztopioną białą czekoladę. Ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Pastę przekładamy do słoiczka. UWAGA! Podczas miksowania należy robić przerwy, aby mikser się nie spalił. PASTA Z PESTEK DYNI Pestki dyni wrzucamy do malaksera. Miksujemy. Dodajemy pastę orzechową, miód i oliwę. Jeśli masa jest za sucha, dodajemy więcej oliwy i miodu. Jeśli masa jest za mało słodka, dodajemy więcej miodu. Pastę przekładamy do słoiczka.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1139 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
113,9 kcal
Tłuszcz
5,2 g
Węglowodany
14,7 g
Błonnik
3,4 g
Białko
3,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
Dressing z maślanki? Tak, ale tylko w połączeniu z malinami, świeżą sałatką i chrupiącą bagietką.

Kotlety z selera
Kotlety z selera w panierce z mąki migdałowej to świetny pomysł na wegetariański obiad. Skuś się na ich przygotowanie i przekonaj się, jak intrygująco mogą smakować warzywa.

Lizaki czekoladowo-truskawkowe
Czekolada i truskawki to duet doskonały! Połącz je w słodki deser dzięki przepisowi Pawła na lizaki czekoladowo-truskawkowe. Smakują każdemu!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Vol-au-vent z serkiem i łososiem
Poznajcie przepis na przepyszną przekąskę na bazie ciasta francuskiego wzbogaconą delikatnym serkiem śmietankowym i aromatem wędzonego łososia. Zobaczcie sami, jakie to proste.

Batony z orzechami pekan
Wypróbuj przepis na szybkie i łatwe, domowe batony z orzechami pekan i polewą czekoladową!

Kiszonka orientalna
Spróbuj kiszonej kapusty w nowoczesnym wydaniu – z imbirem, sezamem i sosem sojowym!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z mixem sałat, owocami i francuskim serem
Aromatyczna, świeża, pełna ziół i różnorodnych smaków – sałatka z serem pavé, owocami i sosem na bazie octu balsamicznego sprawi, że zakochasz się w kuchni francuskiej! Wypróbuj przepis Karola!

Pieczarki w śmietanie
Pieczarki w śmietanie to proste, ale wyjątkowo aromatyczne danie, które można podawać zarówno jako samodzielną potrawę, jak i jako dodatek do mięs, makaronu czy ziemniaków. Dzięki kremowej konsystencji i delikatnemu, grzybowemu smakowi doskonale komponują się z różnymi składnikami. Odkryj, jak zrobić idealne pieczarki w śmietanie!

Szaszłyki z marynowanego łososia z libańskim tabbouleh
Wybierz się w kulinarną podróż na Bliski Wschód, by przygotować sałatkę, która stanie się przebojem Twojego grilla.