Batony bez pieczenia idealne po treningu • przepis • składniki • przygotowanie
Batony proteinowe to idealna przekąska po treningu. Przygotujesz je szybko i bez pieczenia! Wypróbuj przepis Kingi i zobacz, jakie to proste!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODGRZEWAMY MASŁO ORZECHOWE I SYROP KLONOWY
Masło orzechowe i syrop klonowy podgrzewamy w małym garnku.
ŁĄCZYMY MASŁO I SYROP Z PŁATKAMI I KASZĄ
Do miski wsypujemy płatki owsiane i kaszę jaglaną. Dolewamy masę z masła orzechowego i syropu klonowego. Całość dokładnie mieszamy.
CHŁODZIMY MASĘ
Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy zwilżonymi dłońmi. Odstawiamy do wystudzenia, następnie wkładamy do lodówki na 20 minut.
ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ
Czekoladę rozpuszczamy w garnku z olejem kokosowym. Polewamy schłodzone batony. Tak przygotowane batony możemy przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2477,9 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
309,7 kcal
Tłuszcz
12,8 g
Węglowodany
41,8 g
Błonnik
3,1 g
Białko
7,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Orzeźwiający koktajl arbuzowo-melonowy
Lekki, rześki napój, który sprawdzi się podczas gorących dni. Zaspokaja pragnienie, orzeźwia i smakuje naprawdę pysznie!

Makaron z kurczakiem i pieczarkami - przepis
Makaron z kurczakiem i pieczarkami to niezwykle proste i smaczne danie, które doskonale sprawdza się na zwykłe i specjalne okazje. Połączenie soczystego kurczaka z aromatycznym sosem i pieczarkami oraz makaronem tworzy idealną kompozycję, która rozpieszcza podniebienie swoim smakiem. Jak zrobić to wyjątkowe danie? Poznaj nasz sposób!

Kruche makowe ciasteczka
Przygotuj pyszny deser dla swoich najbliższych i zachwyć ich kruchymi ciasteczkami z makiem!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Groszkowe pęczotto z ubijaną fetą
Aromatyczny kuzyn risotto, czyli pęczotto, to świetny pomysł na obiad. Przekonaj się, jak smakuje z groszkiem, szpinakiem i ubijaną fetą.

Sos tysiąca wysp
Sos tysiąca wysp to jeden z najbardziej popularnych i wszechstronnych dodatków do frytek, sałatek, kanapek czy innych przekąsek, który przyrządza się na wiele różnych sposobów. Przygotowanie sosu tysiąca wysp w domowej kuchni jest proste i szybkie. Sprawdź nasz przepis na sos tysiąca wysp!

Pinsa verde
Czy znasz już kuzynkę pizzy, czyli pinsę? Jeśli nie, koniecznie zapoznaj się z nią, korzystając z przepisu Pauli na pinsę z boczkiem i szynką parmeńską! To pyszne danie, które będzie gotowe w 20 minut, zachwyci niejednego domownika.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
Zdrowa przekąska w skandynawskim stylu: peklowany łosoś, który stanowi idealny dodatek do kanapek z kremowym twarożkiem.

Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
Domowy kisiel z wiśni, rabarbaru, truskawek i malin! Przygotuj go i zaskocz bliskich wyjątkowym deserem z dodatkiem różowego wina.

Sałatka z brokułem i serem roquefort
Najlepszy pomysł na przekąskę lub kolację, czyli sałatka z pysznym dressingiem. Aby cieszyć się jej smakiem, wystarczy ugotować różyczki brokułu i przygotować pyszny sos z francuskiego sera roquefort. Sprawdź, jakie to proste!