Biszkopciki z galaretką malinową • przepis • składniki • przygotowanie
Chrupiące biszkopciki, malinowa galaretka i polewa czekoladowa – zobacz, jak przygotować pyszny i efektowny deser!

Czas przygotowania
180 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 5
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PIECZEMY BISZKOPCIKI
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier biały. Następnie dodajemy żółtka i jeszcze chwilę miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i szprycujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując kółka o średnicy 4-5 cm. Lekko stukamy blachą o blat, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza. Posypujemy biszkopty cukrem trzcinowym. Biszkopty pieczemy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C.
PRZYGOTOWUJEMY GALARETKĘ
Żelatynę namaczamy w wodzie. Maliny rozmrażamy i miksujemy. Następnie przecieramy przez sitko i odmierzamy 250 ml. Maliny przekładamy do garnka i zagotowujemy. Następnie dodajemy napęczniałą żelatynę, a po chwili miód. Masę przelewamy do przygotowanych foremek, pozostawiając odrobinę masy na potem. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie wkładamy do zamrażalnika na tak długo, aż galaretka zamarznie.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1024,9 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
205 kcal
Tłuszcz
8,5 g
Węglowodany
26,6 g
Błonnik
1,4 g
Białko
6,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Domowe lody śmietankowe z kruszonką
Zobacz, jak przygotować wyjątkowy deser! Domowe lody śmietankowe, migdałowa kruszonka i morele zatopione w gorącym syropie cukrowym.

Kasza jaglana z pieczonym jabłkiem
Wypróbuj przepis Karola na łatwy i pożywny deser – z pieczonych jabłek, kaszy jaglanej i jogurtu ze skórką pomarańczy!

Malinowe serduszka
Walentynkowy przepis prostu z Cukierni Lidla! Malinowe serduszka z odrobiną czekolady. Idealne, by wyznać miłość!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Tort bezowy z poziomkami
Bezy i poziomki – takie połączenie znajdziesz w przepisie Pawła. Skusisz się na prawdziwie bezowy deser?

Biszkopt z masą śmietanową i galaretką
Klasyka letnich ciast – lekki biszkopt, masa śmietanowa, maliny i owocowa galaretka! Sięgnij po sprawdzony przepis Pawła Małeckiego!

Dżem z włoskich śliwek
Śliwkowa słodycz według receptury Anny Muchy. Wypróbuj przepis na pyszny dżem!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Tajine z wołowiną
Spróbuj marokańskiego dania jednogarnkowego z wołowiną i warzywami!

Winna gruszka zapiekana w cieście francuskim
Łatwy w przygotowaniu i niezwykle efektowny – taki jest deser z tego przepisu. Elegancko podane gruszki zachwycą każdego!

Klasyczna karpatka
Klasyczna karpatka z domowym, waniliowym kremem budyniowo-maślanym to prawdziwie rozpływające się w ustach ciasto. Skorzystaj z tego przepisu i ciesz się jej wyjątkowym smakiem.