Burgery wołowe z sosem z karmelizowanej cebuli • przepis • składniki • przygotowanie
Łatwe i smaczne w przygotowaniu burgery przyrządzisz na każdym grillu! Wypróbuj przepis!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY KONFITURĘ
Na patelnię wysypujemy cukier i wlewamy czerwone wino. Cebule kroimy w piórka. Gdy cukier zaczyna się rozpuszczać, dodajemy pokrojone cebule. Dusimy do uzyskania konsystencji gęstej konfitury. Gotową przekładamy do czystej miseczki. Do konfitury dodajemy majonez – mieszamy. Ogórki kiszone kroimy w kostkę i dodajemy do sosu.
GRILLUJEMY MIĘSO
Burgery smarujemy z obu stron odrobiną oliwy z oliwek. Aby burger zachował swój kształt, robimy z jednej strony delikatne wgniecenie na środku mięsa, a następnie kładziemy na rozgrzanym grillu. Smażymy około 5 minut. Chlebek żytni przecinamy na pół i grillujemy, aby stał się chrupiący.
SKŁADAMY BURGERA
Na spód bułki nakładamy sos, mięso, liście cykorii, plastry pomidora. Przykrywamy górną częścią bułki. Burgery spinamy patyczkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
7549 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
754,9 kcal
Tłuszcz
62,2 g
Węglowodany
43,2 g
Błonnik
4,6 g
Białko
4,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pancakesy faszerowane jabłkiem
To pancakesy, jakich nie znałeś! Naleśniki wypełnione soczystym jabłkiem z pewnością przypadną do gustu Tobie i Twoim bliskim. Sprawdzą się idealnie o każdej porze dnia.

Bajgiel z serkiem chrzanowym i pastrami
Zastanawiasz się, jak smakują bajgle w iście amerykańskim stylu? Jeśli tak, koniecznie przygotuj te według przepisu Kingi! Topiący się cheddar, aromatyczne pastrami i chrupiące ogórki sprawiają, że to kanapki, których trzeba spróbować.

Miodowe pancakes z owocami
Dobry start w nowy dzień ma smak miodowych pancakes na bazie mąki ryżowej z ulubionymi owocami. Koniecznie powiedz im dzień dobry!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Torciki z nadzieniem z czerwonych owoców
Kiedy sezon na świeże owoce się kończy, czas na deser z mrożonymi. Kruche ciasto wypełnione gęstą masą budyniową pełną owoców.

Serowo-jabłkowa tarta saksońska
Kruchy spód, masa serowa, świeże jabłka i migdały. Pyszny pomysł na deser inspirowany popularnym ciastem saksońskim.

Pyzy z mięsem
Pyzy z mięsem to klasyk w polskiej kuchni! Te miękkie kluski wypełnione soczystym, dobrze przyprawionym mięsem są idealnym pomysłem na sycący obiad. Przygotowanie pyz wymaga nieco czasu i precyzji, ale ich smak z pewnością wynagrodzi włożony wysiłek. Odkryj wraz z nami, jak przyrządzić pyszne pyzy z mięsem!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Parfait waniliowe z malinami (domowe lody)
Mrożony deser najlepszy na letnie upały! Sprawdź przepis na domowe lody śmietankowe z sosem malinowym i ciasteczkami.

Barszcz na wędzonce zabielany
Uwielbiasz zupy? Ugotuj barszcz na wędzonce według przepisu Karola!

Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
Serniczki o smaku malinowym podane w niezwykłej formie, czyli monoporcje. Dzięki umieszczonym w galaretce kwiatom i świeżym owocom będą pięknym deserem na wiosnę!