Domowa kostka rosołowa • przepis • składniki • przygotowanie
W pełni naturalna i domowa kostka rosołowa to podstawa idealnej zupy. Przygotuj ją według przepisu Kingi, z najlepszych warzyw i świeżych ziół!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KROIMY WARZYWA
Marchewkę, pietruszkę i korzeń selera kroimy w kostkę, por w krążki, czosnek w plasterki, cebulę w piórka, a łodygi selera naciowego na mniejsze kawałki.
ROZDRABNIAMY WARZYWA
Warzywa łączymy w naczyniu robota. Dodajemy natkę pietruszki, suszone pomidory, sól i pieprz. Mielemy na gładką, jednolitą pastę.
ZAMRAŻAMY KOSTKI
Foremkę do kostek lodu wypełniamy zmiksowaną pastą i umieszczamy w zamrażarce. Mrozimy do całkowitego zestalenia masy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
557,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
46,5 kcal
Tłuszcz
0,4 g
Węglowodany
10,1 g
Błonnik
2,6 g
Białko
1,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pudding z letnich owoców
Łatwy w przygotowaniu deser, doskonały na upalne dni! Wypróbuj przepis na pudding z letnich owoców!

Sos koperkowy
Wyjątkowo prosty i aromatyczny sos koperkowy, który świetnie nadaje się do ryb, delikatnych pulpecików drobiowych lub ich wegetariańskich odpowiedników.

Wegańska tarta z malinami
Wegańskie wypieki wcale nie muszą być trudne! Zobacz, jak to robi Kinga Paruzel, i przygotuj z nią tartę z kremem budyniowym i malinami!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Majonez tradycyjny domowy
Jak przygotować tradycyjny majonez? Podążaj za wskazówkami Karola Okrasy i zawsze miej w lodówce swój domowy majonez!

Kokosowe placuszki z wegańskim jogurtem
Na słodkie śniadanie lub podwieczorek – ekspresowe placuszki kokosowe według przepisu Pawła polecają się zawsze wtedy, gdy chcesz przygotować coś apetycznego, oszczędzając czas!

Kompot z suszu z cytryną
Tradycyjny napój pełen korzennego aromatu i orzeźwiającego smaku cytrusów. Doskonały na święta i na co dzień.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Galettes bretonnes, czyli naleśniki po bretońsku
Proste składniki i oryginalny sposób podania – gryczane naleśniki z szynką, serem i jajkiem, czyli galettes bretonnes, to świetny pomysł na szybki obiad, który zasmakuje każdemu!

EKSPRESOWA KONFITURA Z BORÓWEK
Konfitura z borówek, którą przygotujesz w mgnieniu oka! Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego na błyskawiczne konfitury!

ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
Idealny napój na lato – orzeźwiający kompot z rabarbaru z listkami mięty i kostkami lodu. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!