Faszerowana feta • przepis • składniki • przygotowanie
Niebanalna propozycja na grill party: ser feta w zupełnie nowym wydaniu, kuszący aromatem karczochów, pomidorów i oliwek.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE KARCZOCHY, POMIDORY
i oliwki osączyć i drobno posiekać.
CZOSNEK OBRAĆ I
przecisnąć przez praskę.
WYMIESZAĆ Z
majerankiem.
SER FETA OSĄCZYĆ
i najpierw przekroić w poprzek na pół, a następnie każdą połówkę na 2 plastry.
DOLNE PLASTRY UMIEŚCIĆ
na 4 kawałkach folii aluminiowej.
ROZŁOŻYĆ NA NICH
uzyskaną wcześniej mieszankę i doprawić pieprzem.
PRZYKRYĆ GÓRNYMI PLASTRAMI,
lekko docisnąć.
KAŻDĄ PORCJĘ ZAWINĄĆ
szczelnie w folię i piec na rozgrzanym grillu przez 15-20 minut, aż ser zmięknie.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1450 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
1450 kcal
Tłuszcz
97 g
Węglowodany
81,1 g
Błonnik
20,3 g
Białko
74 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zupa gyros
Aromatyczna zupa pełna warzyw, mięsa i sera feta. Świetnie sprawdzi się w chłodniejszy wieczór. Sprawdź jak prosto ją zrobić!

Kanapka z kurczakiem
Ten pyszny farsz z kurczaka doskonale smakuje z chrupiącą bagietką i świeżymi warzywami! Wykorzystaj przepis na kanapkę z kurczakiem, by przygotować wspaniałe śniadanie lub sycący lunch.

Ciasto gryczano-jogurtowe
Upiecz gryczany biszkopt i przełóż go domową konfiturą z suszonych żurawin. Do tego jogurt naturalny i świeże owoce!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Konfitura borówkowa z limonką
Słodki smak borówek amerykańskich skomponowany z kwaśnym aromatem limonki – wyśmienity dodatek do herbaty lub ciasta!

Pastrami po filadelfijsku
Macie wolne 15 minut? Tak? To poznajcie prosty oraz szybki przepis Kingi na pastrami po filadelfijsku. Poczujcie północnoamerykańskie smaki i aromaty. Gotowi? Czas start!

Risotto czekoladowo-jabłkowe
Risotto możesz także przygotować na słodko! Z dodatkiem jabłek i czekolady smakuje doskonale!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pita pizza
Szybka pizza, którą możesz zjeść w szkole lub w pracy! Wypróbuj przepis na pitę pizzę i skomponuj ją ze swoimi ulubionymi dodatkami. To prosty i pyszny pomysł na oryginalny lunchbox!

Sałatka z bakłażanem, szpinakiem i serem feta
Lekka, kilkuskładnikowa sałatka o intensywnym smaku. Sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielna potrawa.

Bułeczki bolońskie
Odkryj nowy sposób na wykorzystanie sosu bolońskiego, czyli nadziewane bułeczki! Z dodatkiem roztopionej mozzarelli trafią w niejedne gusta.