Gnocchi z kurczakiem i warzywami • przepis • składniki • przygotowanie
Kremowy i pełen smaku sos, a w nim delikatne gnocchi, kawałki piersi kurczaka i warzywa. Czy to nie brzmi, jak idealny pomysł na ciepły posiłek dla całej rodziny? Koniecznie sprawdźcie, jak go przygotować!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODSMAŻAMY CZOSNEK I CEBULĘ
Cebulę kroimy w ćwiartki i wraz z ząbkami czosnku przekładamy do pojemnika miksującego. Rozdrabniamy je, używając programugotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8. Następnie zdejmujemy posiekane składniki ze ścianek misy, dolewamy oliwę i używając programugotowanie wg własnych ustawień / czas 3 minuty / obroty 1,podsmażamy całość ze zdjętą miarką.
PRZYPIEKAMY KURCZAKA
Do podsmażonych składników dodajemy pierś kurczaka pokrojoną w kostkę. Wybieramy programprzypiekanie / czas 5 minut / temperaturę 120°C / obroty 1.
GOTUJEMY WARZYWA
Do podpieczonego kurczaka dodajemy mrożone warzywa, bulion, koncentrat pomidorowy, piramidkę smaku, sól, pieprz, zioła włoskie i gotujemy, używając programugotowanie wg własnych ustawień / czas 10 minut / 100°C / obroty 1.Po ok. 5 minutach gotowania dodajemy śmietankę.
DODAJEMY GNOCCHI
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 3 łyżkami zimnej wody i dodajemy do pojemnika miksującego wraz z parmezanem, szpinakiem i gnocchi. Ponownie wybieramy programgotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minut / 100°C / obroty 1.
PODAJEMY GNOCCHI
Gotowe gnocchi podajemy w miskach, oprószone parmezanem i dość drobno posiekaną pietruszką.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2807,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
467,9 kcal
Tłuszcz
26,6 g
Węglowodany
32,8 g
Błonnik
4,7 g
Białko
22,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zrazy ze schabu z serem i szynką szwarcwaldzką w sosie pieczarkowo-szpinakowym z makaronem tagliatelle
Wyobraź sobie, że jesteś w cudownych, malowniczych Alpach. Pomoże Ci w tym smak naszych zrazów według oryginalnego przepisu!

Cukiniowe spaghetti z indykiem
Zobacz, jak przygotować lekki makaron z cukinii! W połączeniu z warzywnym sosem i klopsikami z mięsa indyczego zachwyci nawet największego niejadka!

Ciasto na pizzę we włoskim stylu
Domowe ciasto na pizzę, które długo wyrasta, odwdzięczy się smakiem i jakością. Połącz je z prostymi dodatkami, by stworzyć wyborną kompozycję we włoskim stylu!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
Jeśli istnieją idealne połączenia smaków, to z pewnością do nich należy! Aksamitny shake z truskawek i malin ukoronowany ubitą śmietanką to raj dla podniebienia. Spróbujesz?

Sałatka z mixem sałat, owocami i francuskim serem
Aromatyczna, świeża, pełna ziół i różnorodnych smaków – sałatka z serem pavé, owocami i sosem na bazie octu balsamicznego sprawi, że zakochasz się w kuchni francuskiej! Wypróbuj przepis Karola!

Shake z gruszką i marcepanem
Shake z marcepanem? Czemu nie! Poznaj przepis na efektowny i łatwy do przygotowania napój!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ryba pod kruszonką na parze
Ryba gotowana na parze, doprawiona ziołową kruszonką, podana z ryżem i groszkiem cukrowym – pyszny, lekki obiad, który przygotujesz z Monsiuer Cuisine!

Nadziewane daktyle w czekoladzie
W pełni naturalna, słodka i wegańska przekąska. Idealnie sprawdzi się podczas pikniku lub na imprezie.

Ciabatta z pesto i grillowanym kurczakiem
Ciabatta prosto z grilla, czyli wyjątkowa kanapka we włoskim stylu, która idealnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Przygotuj ją i przekonaj się, jak dobrze smakuje!