Grillowane kiełbaski w boczku • przepis • składniki • przygotowanie
Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa - kiełbaski zgrillowane w towarzystwie sera i chrupiącego boczku...

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ WYKAŁACZKI I
folię aluminiową.
PRZYGOTOWANIE SER ŻÓŁTY
kroimy w słupki.
KAŻDĄ KIEŁBASKĘ NACINAMY
wzdłuż, wkładamy do niej kawałeczek sera.
MIESZAMY KETCHUP Z
musztardą.
KAŻDY PLASTEREK BOCZKU
smarujemy mieszanką i owijamy nim dokładnie kiełbaskę, spinając dodatkowo wykałaczką, żeby boczek dobrze się trzymał.
KIEŁBASKI W BOCZKU
układamy na ruszcie i grillujemy, aż boczek się zarumieni, a ser roztopi.
MYJEMY I SUSZYMY
po kilka ładnych liści sałaty.
ROBIMY SOS WINEGRET
: sól, pieprz, musztardę dijon, 2 łyżki octu, 6 łyżek oliwy z oliwek mieszamy.
NIEOBRANE ZIEMNIAKI GOTUJEMY
do momentu, kiedy będą robić się miękkie.
ODCEDZAMY I OWIJAMY
każdy w folię aluminiową i wrzucamy pomiędzy żażące się węgle.
PIECZEMY, AŻ ZIEMNIAKI
będą miękkie.
JAK PODAWAĆ KIEŁBASKI
podajemy z zieloną sałatą i sosem winegret oraz pieczonymi ziemniaczkami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3167,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
791,8 kcal
Tłuszcz
69,3 g
Węglowodany
6,3 g
Błonnik
35,8 g
Białko
35,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Aglio e olio w wersji fit
W tym przepisie zamiast makaronu DG wykorzystał warzywa. Wypróbuj!

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Tradycyjna polska zupa z ręcznie lepionymi uszkami z delikatnego ciasta. Pyszny smak świąt, który możesz mieć na co dzień.

Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
Mazurek z białą czekoladą i wiśniami to doskonała propozycja dla miłośników słodkich wypieków, którzy pragną urozmaicić tradycyjne receptury. Połączenie delikatnej białej czekolady z soczystymi wiśniami sprawia, że ten mazurek wyróżnia się nie tylko smakiem, ale także swoim wyglądem. Jak zrobić ten pyszny, świąteczny wypiek? Poznaj nasz sposób na pysznego mazurka z białą czekoladą i wiśniami!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kokosowa panna cotta w stylu azjatyckim
Masz ochotę na delikatny i pyszny deser? Sprawdź nasz przepis na panna cottę w stylu azjatyckim! Poczuj delikatny smak mleka kokosowego połączonego z owocową świeżością soku z limonki i świeżej marakui.

Zupa cebulowa zapiekana z serem francuskim
Czujecie już ten cudowny aromat? My też! Wszystko to, dzięki Karolowi i jego wyjątkowej zupie cebulowej zapiekanej z serem francuskim! Przepis na nią możecie sprawdzić już teraz!

Paska – babka ukraińska
Paska to pyszna wielkanocna babka ukraińska. Pulchna i świeża, polana słodkim lukrem, na pewno przypadnie Wam do gustu. Skorzystajcie z przepisu i przygotujcie to ciasto szybciej z pomocą termorobota MC Smart.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Owsianka ciasteczkowa ze świeżymi owocami
Zacznij dzień pełnym protein śniadaniem na słodko wg przepisu Pawła Małeckiego. Ciesz się o poranku smakiem czekolady, ciasteczek i świeżych owoców.

Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
Ziemniaki zapiekane z kiełbasą, cukinią i tartą mozzarellą, czyli przepis na obiad z blachy, który zachwyci niejednego domownika. Sprawdź, jak go przygotować!

Stek wołowy z ziemniaczkami i musem z pieczonego czosnku
Ziemniaczki i steki z polędwicy smażone w beztłuszczowej frytkownicy z dodatkiem aromatycznego musu z czosnku. To idealne danie, które chociaż jest proste w przygotowaniu, z pewnością wzbudzi podziw.