Marchwiowe placuszki z sosem serowym • przepis • składniki • przygotowanie
Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, to ten przepis na placuszki również podbije Twoje serce. Idealne na śniadanie.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE MĄKĘ, SÓL,
sodę oraz proszek do pieczenia mieszamy w dużej misce.
DODAJEMY CUKIER I
cynamon.
NASTĘPNIE DO MIESZANKI
dodajemy także maślankę, mleko, jajko oraz olej.
CAŁOŚĆ MIESZAMY DO
połączenia składników.
NA KOŃCU DODAJEMY
startą marchew , mieszamy.
PATELNIĘ ROZGRZEWAMY, SMARUJEMY
ją odrobiną oleju i smażymy niewielkie placuszki.
GDY PLACUSZKI ZACZNĄ
się rumienić, odwracamy je na drugą stronę.
W MISECZCE MIESZAMY
ze sobą twarożek, cukier puder oraz mleko.
JEŚLI SOS WYJDZIE
zbyt gęsty, możemy dodać więcej mleka.
USMAŻONE PLACUSZKI POLEWAMY
sosem.
WIERZCH DEKORUJEMY POSIEKANYMI
orzechami włoskimi.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2308,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
384,7 kcal
Tłuszcz
11,5 g
Węglowodany
59,2 g
Błonnik
12,6 g
Białko
12,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pieczone szparagi à la caprese
Szukasz przepisu na błyskawiczny, wiosenny obiad? Już nie musisz! Te pieczone szparagi, podane z pomidorkami, mozzarellą mini i świeżą bazylią to danie idealne.

Ciabatta z pesto i grillowanym kurczakiem
Ciabatta prosto z grilla, czyli wyjątkowa kanapka we włoskim stylu, która idealnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Przygotuj ją i przekonaj się, jak dobrze smakuje!

Zapiekanka z bakłażanów z mozzarellą i parmezanem
Przepyszna zapiekanka z bakłażanów, która podbije serce Twoje i Twoich gości! Spróbuj połączenia bakłażanów, mozzarelli i parmezanu. Gwarantujemy, że ten przepis trafi na listę Twoich ulubionych!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Stollen – drożdżowa strucla bożonarodzeniowa
Tradycyjne, niemieckie ciasto drożdżowe pełne rodzynek, kandyzowanych skórek cytrusów i migdałów, nadziewane marcepanem. Idealnie sprawdzi się jako alternatywny wypiek świąteczny dla całej rodziny!

Sałatka z brokułem i fetą
Sałatka z brokułem i fetą to pyszna, lekka propozycja pełna świeżych smaków. Kremowa feta doskonale komponuje się z chrupiącymi kawałkami brokuła, tworząc idealne połączenie. Jak zrobić taką sałatkę z brokułem i fetą? Poznaj nasz przepis!

Klasyczna sałatka z mozzarellą
Sałatka Caprese jest jednym z najprostszych połączeń, które odzwierciedlają ducha włoskiej kuchni. Soczyste pomidory i kremowy ser w połączeniu ze świeżymi ziołami i odrobina oliwy tworzą połączenie, które na stałe wkradło się w menu restauracji na całym świecie. Jak przygotować pyszną sałatkę z mozzarellą i pomidorem? Z przyjemnością podzielimy się z Tobą naszym przepisem.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Zapiekanki w stylu meksykańskim
Zapiekanki według przepisu Karola to prawdziwa podróż dookoła świata! Te pyszne, zapiekane z serem cheddar kromki chleba podane ze świeżym guacamole i pomidorkami zachwycą na każdej imprezie lub będą wyjątkowym śniadaniem.

Kruszonka na 3 sposoby: klasyczna, wegańska, migdałowa
Spraw, by Twoje ciasta i desery smakowały wszystkim, dzięki idealnym kruszonkom. Z przepisem Pawła przygotujesz je aż na 3 różne sposoby – sprawdź koniecznie!

Wegańskie ciasteczka imbirowe
Są wegańskie, imbirowe i przypominają renifery! Ciasteczka Kingi na pewno zasmakują wszystkim, nie tylko najmłodszym fanom mikołajkowych słodkości!