Muffinki z orzechami, jogurt naturalny, pomarańcza • przepis • składniki • przygotowanie
Puszyste pożywne babeczki, które sprawdzą się o każdej porze dnia! Z jogurtem naturalnym i owocem smakują doskonale.

Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ PIEKARNIK ROZGRZANY
do temperatury 180°C Przygotowanie Siekamy orzechy i płatki owsiane.
NASTĘPNIE PRZYGOTOWUJEMY DWIE
miski.
W JEDNEJ MIESZAMY
składniki suche, a w drugiej mokre.
ŁĄCZYMY OBIE MASY,
ręcznie lub łyżką.
GOTOWE CIASTO PRZELEWAMY
do papilotki i pieczemy około 20 minut w 180°C.
JAK PODAWAĆ?.
PODAJEMY Z JOGURTEM
naturalnym oraz owocem, np. POMARAŃCZĄ.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3621,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
301,8 kcal
Tłuszcz
13,2 g
Węglowodany
39,4 g
Błonnik
8,1 g
Białko
8,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Stromboli z salami, pieczarkami i serem
Stromboli to po prostu zawijana pizza: drożdżowe ciasto i moc doskonałych składników w środku! Skorzystaj z przepisu Kingi i przygotuj stromboli z salami, pieczarkami i serem.

Koktajl tiramisu
Smak tiramisu w formie koktajlu? Dzięki temu przepisowi to możliwe!

Bożonarodzeniowe ciasto miodowe
Blaty słodkiego ciasta z chrupiącymi orzechami przełożone kremem z kaszy manny. Efektowny deser nie tylko na święta!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Jajecznica w cieście francuskim
Kremowa jajecznica z pysznym wędzonym boczkiem i ciągnącą się mozzarellą w wyjątkowej odsłonie, czyli zapieczona w cieście francuskim.

Syrop pomarańczowo-cynamonowy
Połączenie soku z pomarańczy z cynamonem to prawdziwie zachwycający smak. Aby go poznać, przygotuj ten przepyszny syrop z czterech składników, który będzie idealnym dodatkiem do kawy i herbaty.

Kanapki według Karola Okrasy
Kanapki nie muszą być nudne! Chrupiące pieczywo i smakowite dodatki to prosty i pyszny sposób na zdrowy posiłek.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Hamburger z grillowanym pomidorem i cebulą
Fast food inspirowany kuchnią Ameryki w wykwintnej wersji, którą pokochają nawet najbardziej wybredni smakosze. Aby go zrobić, wystarczy chwila!

Faszerowany bakłażan po włosku
Wystarczą dwa dorodne bakłażany i trochę mięsa, by na Twój stół wpłynęły pyszne, faszerowane łódeczki.

Sos z suszonych grzybów
Smak sosu grzybowego przywołuje na myśl wspomnienia przytulnych, jesiennych wieczorów i pysznych obiadów serwowanych w domu rodzinnym. Aromatyczny sos ma szerokie zastosowanie w kuchni polskiej, ale nie tylko. Grzybowy sos podaje się do mięs, makaronów, placków ziemniaczanych, risotto czy kaszotto, a w każdym z tych wydań smakuje równie smacznie. Jak zrobić domowy sos grzybowy? Poznaj nasz sposób!