Omlet z wędzonym łososiem z pistacjami • przepis • składniki • przygotowanie
Delikatny omlet w stylu francuskim z dodatkiem kremowego awokado i wyjątkowego łososia wędzonego z pistacjami. Wypróbuj ten świetny przepis na pyszne śniadanie.

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Jajka dokładnie mieszamy ze śmietanką za pomocą trzepaczki i doprawiamy je solą oraz białym pieprzem. Awokado kroimy w dość cienkie plastry.
SMAŻYMY OMLET
Na patelni roztapiamy masło i wlewamy jajka. Dość energicznie mieszamy masę jajeczną, jak na jajecznicę. Następnie rozprowadzamy ją dość równomiernie po powierzchni patelni i pozostawiamy na chwilę, aby stężała od spodu. Omlet zwijamy według uznania na pół lub w rulon i przekładamy na talerz.
PODAJEMY OMLET
Na omlecie układamy na zmianę plastry awokado i łososia z pistacjami. Danie podajemy od razu. Możemy do smaku delikatnie skropić je srirachą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
591,9 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
591,9 kcal
Tłuszcz
42,4 g
Węglowodany
9,9 g
Błonnik
6,7 g
Białko
43,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka śniadaniowa z jajkiem w koszulce
Pełna przepysznych świeżych warzyw i kiełków sałatka śniadaniowa podana z jajkiem w koszulce to świetna propozycja na początek dnia. Koniecznie wypróbuj!

Bowl z halloumi i komosą ryżową
Sycący i kolorowy bowl z komosą ryżową, pysznym serem halloumi i słodkim dodatkiem batata oraz aromatycznym dressingiem. Idealny na pożywne śniadanie lub lunch.

Indyk z cukinią i grzybami z woka
Sznycel indyczy może być również podstawą dania azjatyckiego. Zobacz, jak je przygotować!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Omlet białkowy z łososiem
Szukasz pomysłu na proteinowe śniadanie? Kinga pokaże Ci, jak przygotować szybki i łatwy omlet białkowy z łososiem wędzonym i świeżym szpinakiem. Wypróbuj!

Szybkie ciasto z jeżynami
Jesz jeżyny? Jeśli nie, to dla takich wypieków jak ten warto zacząć! Przepis Kingi na proste ciasto z jeżynami zawsze dobrze mieć pod ręką w sezonie na te owoce. Pięknie rośnie, domowo smakuje i szybko znika z blaszki. Spróbuj!

Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
Błyskawiczna w przygotowaniu pizza z wyjątkowymi dodatkami we włoskim stylu. Przygotuj proste i pyszne pesto pistacjowe i poznaj smak pizzy pistacjowej ze świeżą burratą.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kurczak faszerowany kaszą gryczaną i żurawinami
Kluczem do upieczenia idealnego kurczaka w całości jest farsz! A z tego farszu z kaszą gryczaną, pistacjami i żurawinami przygotujesz także pasztet!

Wegańskie ciasto z rabarbarem
Lubisz rabarbar? Musisz więc spróbować tego prostego i spektakularnego ze względu na smak ciasta. Jest idealne nie tylko dla fanów kuchni wegańskiej!

Jajka po wiedeńsku z kremem z rzeżuchy i tostowymi paluszkami
Krem z rzeżuchy i tostowe paluszki to świetne dodatki do jajek. Wypróbuj koniecznie!