Owsianka z musem jabłkowym • przepis • składniki • przygotowanie
Owsianka z domowej roboty musem jabłkowym? Poznaj doskonały przepis na śniadanie!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MUS JABŁKOWY
Jabłka obieramy, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Zagotowujemy z sokiem jabłkowym. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut, aż będą miękkie. Jabłka miksujemy razem z płynem i studzimy. Dzielimy na 10 porcji, 9 porcji zamrażamy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
476,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
238,4 kcal
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
49,7 g
Błonnik
3,2 g
Białko
3,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ciasto z porzeczkami i bezą
Lekkie ciasto, porzeczki i chrupiąca beza – to połączenie zachwyci zarówno fanów bezy, jak i ciast z owocami.

Zupa pieczarkowa
Spróbuj zupy pieczarkowej, której nie może zabraknąć na świątecznym stole u DG!

Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
Pilaw z kaszy bulgur z dorszem - poznaj najlepszy przepis. ⭐ Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.pl!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Jajecznica w cieście francuskim
Kremowa jajecznica z pysznym wędzonym boczkiem i ciągnącą się mozzarellą w wyjątkowej odsłonie, czyli zapieczona w cieście francuskim.

Karpatka fit
Dla Kingi Paruzel nie ma rzeczy niemożliwych! Nawet karpatkę przygotuje w wersji odchudzonej z kremem na bazie kaszy jaglanej.

Papryki zapiekane z greckimi serami
Soczyste papryki pełne świeżych warzyw, ziół i wyjątkowych greckich serów: manouri i fety. To wyjątkowy pomysł na danie w stylu śródziemnomorskim z airfryera, grilla lub piekarnika.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciasto z porzeczkami i bezą
Lekkie ciasto, porzeczki i chrupiąca beza – to połączenie zachwyci zarówno fanów bezy, jak i ciast z owocami.

Szybki wegeburger
Burger bez dodatku mięsa smakuje równie pysznie. Poznaj nowe smaki i spróbuj tego z tofu i warzywami.

Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
Orzeźwiający czy rozgrzewający? Sprawdź, która wersja kompotu bardziej Ci zasmakuje!