Polędwica wieprzowa z ananasem z woka • przepis • składniki • przygotowanie
Spróbuj polędwiczki wieprzowej w słodko-ostrym wydaniu. Z chili, imbirem i oczywiście ananasem!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
MARYNUJEMY POLĘDWICĘ
Chili oczyszczamy i pozbawiamy nasion, imbir i czosnek obieramy. Wszystko drobno siekamy i łączymy z olejem rzepakowym. Polędwicę wieprzową opłukujemy, osuszamy i kroimy w plastry o szerokości ok. 0,5 cm. Łączymy z przyprawami w oleju i marynujemy w lodówce co najmniej godzinę.
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI DANIA
Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2498 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
624,5 kcal
Tłuszcz
26,5 g
Węglowodany
63,8 g
Błonnik
31,3 g
Białko
31,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
Idealna propozycja śniadania wielkanocnego dla wegan – awokado faszerowane pastą à la jajeczną! Wypróbujcie przepis Kingi Paruzel!

Kanapki z ceviche z łososia
Kanapki z ceviche z łososia, guacamole i serkiem śmietanowym, czyli idealny pomysł na śniadanie lub kolację! Spróbuj przyrządzić to danie według przepisu Karola i przekonaj się, że pyszne jedzenie nie musi być skomplikowane w przygotowaniu.

Świąteczne ciasteczka w kształcie choinek
Kruche ciasteczka, a pomiędzy nimi aksamitny, zielony krem pistacjowy – niech tak smakują Wasze święta! Przepis Kingi jest stworzony dla tych, którzy pieką słodkości bez glutenu.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Keks żurawinowy z orzechami włoskimi
Keks to ciasto wypełnione bakaliami, w tym przypadku żurawiną i orzechami włoskimi. Doskonałe na każdy świąteczny dzień.

Wieprzowina z kapustą po chińsku
Mięso przygotowane w marynacie w orientalnym stylu, które nie tylko wybornie smakuje, ale również kusi swym wyglądem.

Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
Ta owsianka nie tylko dobrze smakuje, ale także doda Ci energii na cały dzień!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Bresaola z rukolą i ricottą
Wyjątkowa suszona wołowina o wyrazistym smaku, czyli bresaola, podana z soczystym melonem, lekko pikantną rukolą i delikatną ricottą.

Owsianka kokosowa
Sycąca owsianka to dla wielu idealne słodkie śniadanie, zwłaszcza do zabrania w drogę. Jeśli jesteś jedną z tych, osób koniecznie wypróbuj ten przepis na wegańską owsiankę kokosową z dodatkiem gorzkiej czekolady.

Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
Sezon na młodą kapustę trwa, a Karol Okrasa również ma na nią swój pomysł! Podsmażona z czosnkiem i skórką cytrynową będzie doskonałym dodatkiem do pieczonej dorady.