Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera • przepis • składniki • przygotowanie
Szparagi, jajka i kozi ser – to połączenie tworzy oryginalną i smakowitą sałatkę, której musisz spróbować! Przekonaj się jakie to pyszne!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
OBIERAMY I DOPRAWIAMY SZPARAGI
Za pomocą obieraczki do warzyw obieramy szparagi, tworząc wstążki. Surowe szparagi wraz ze szpinakiem przekładamy do miski, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny oraz oprószamy solą. Mieszamy.
DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Nakładamy sałatkę na półmisek i dodajemy przekrojone na pół jajka. Wszystko oprószamy posiekanym koperkiem, a następnie dodajemy kawałki koziego sera. Na koniec posypujemy czerwonym pieprzem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1575,3 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
525,1 kcal
Tłuszcz
39,6 g
Węglowodany
9,9 g
Błonnik
33 g
Białko
33 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Polędwiczka w pieprzu z brukselką
Szukasz pomysłu na łatwy i pyszny obiad? Spróbuj kruchej polędwiczki otulonej pieprzem i brukselki z dodatkiem ziołowego pesto!

Kaiserschmarrn – omlet z wiśniami
Popularne słodkie danie śniadaniowe prosto z Austrii. Jest pyszne, a jego przygotowanie zajmuje tylko kilka chwil!

Kapuśniak z kiszonej kapusty na gęsinie
Odkryj na nowo smak polskiej gęsiny! Najlepiej ze sprawdzonym przepisem Karola Okrasy, dzięki któremu przygotujesz najlepszy kapuśniak na esencjonalnym, domowym wywarze. Spróbuj koniecznie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Krem z brązowych pieczarek z gremolatą
Aromatyczny krem z brązowych pieczarek i borowików, czyli kwintesencja jesieni w misce, która dzięki dodatkowi gremolaty nie traci na świeżości. Przygotuj to danie i sprawdź, jak smakuje to wyjątkowe połączenie smaków.

Roladka kokosowa bez pieczenia
Kinga prezentuje przepis swojej babci na świąteczną roladkę kokosową. Sprawdźcie smaki dzieciństwa Kingi!

Pierś kurczaka faszerowana serem Pont-L’Evêque z zapiekanką z serem i warzywami
Istotnym składnikiem tej potrawy jest francuski ser deserowy pont l’eveque, nadający całości niepowtarzalny smak.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ośmiorniczki z grilla
Odbiegający od tradycji, ale bardzo smaczny pomysł na grilla: kawałki ośmiornicy w marynacie z sosem peri-peri.

Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!

Granola
Suszone owoce, chrupiące owoce, płatki i miód. Poznaj przepis na domową granolę!