Smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio • przepis • składniki • przygotowanie
Intrygujące połączenie słonego smaku francuskiego sera ze słodyczą owoców. Proste, eleganckie, pyszne. Spróbuj!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI DO PANIEROWANIA
Mąkę przesypujemy na głęboki talerz, dodajemy pieprz, mieszamy. Jajko lekko roztrzepujemy za pomocą widelca na drugim głębokim talerzu. Bułkę tartą również przesypujemy na trzeci głęboki talerz.
PANIERUJEMY CAMEMBERT
Sery camembert kroimy w trójkąty i obtaczamy kolejno: w mące, w jajku, a na końcu w bułce tartej.
SMAŻYMY CAMEMBERT
Sery w panierce smażymy na gorącym maśle, na powlekanej patelni, pod przykryciem, na małym ogniu ok. 5 minut z każdej strony.
PODAJEMY DANIE
Brzoskwinie odsączamy z syropu na sitku, kroimy w cienkie plasterki i układamy na 4 talerzach. Umieszczamy na nich usmażone sery camembert i żurawiny. Dekorujemy natką pietruszki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2696,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
674,2 kcal
Tłuszcz
40,5 g
Węglowodany
48,7 g
Błonnik
29,8 g
Białko
29,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Francuskie ptysie czekoladowo-truskawkowe
Elegancki deser, inspirowany kuchnią francuską. Chrupiące ciastko z aksamitnym truskawkowym musem!

Croissanty z truskawkami i serem brie
Lubisz niezwykłe połączenia smaków? Jeśli tak, ta pyszna kanapka z croissantów będzie dla Ciebie idealna! Koniecznie spróbuj kanapek z serem brie i truskawkami we francuskim stylu.

Welsch z północnej Francji z serem cheddar
Sycąca chlebowa zapiekanka z boczkiem, piwnym sosem i smażonym jajkiem. Tradycyjna, wiejska potrawa kuchni francuskiej.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kremowa zupa pomidorowa z papryką
Niezwykła, kremowa zupa pomidorowa z papryką. To prawdziwa bomba smaku i aromatu, która odmieni Twoje podejście do pomidorówki! Sprawdź, jak ją przygotować.

Minibezy wielkanocne z kremem mango
Lekkie i chrupiące bezy w połączeniu z delikatnym kremem mango idealnie odnajdą się na każdym wielkanocnym stole. Takie nie za słodkie!

Bułka na mleku – sposób na czerstwe pieczywo
Czy wiesz, że czerstwą bułkę również można wykorzystać do przygotowania dania? Zerknij na przepis Kingi i zobacz jak przyrządzić pyszną bułkę na mleku. Wystarczy 5 minut i gotowe!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z rukolą i gruszką
Sałatka z rukolą i gruszką - poznaj najlepszy przepis. ⭐ Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla.pl!

Pizza capricciosa
Tę pizzę dostaniesz w każdej włoskiej pizzerii, a teraz możesz przygotować ją także w swoim domu! Choć nazwa capricciosa dotyczy kaprysu szefa kuchni, który dobiera składniki według własnego uznania, to zwykle jeden kaprys różni się od drugiego w niewielkim stopniu. My mamy przepis na tę pizzę z najlepszymi składnikami!

Szparagowe paluszki w cieście filo
Zamiast tradycyjnych paluszków paluszki ze szparagów! Przygotuj wiosenną przekąskę i ciesz się sezonem na te wspaniałe warzywa.