Szybki makaron chow mein z tofu i marynowanym imbirem • przepis • składniki • przygotowanie
To kuszące danie uosabia ducha hipnotyzującego, rozświetlonego neonami miasta, zapewniając Twoim kubkom smakowym ekscytujące cybernetyczne przeżycie. Przygotuj się na kulinarną przygodę, która przeniesie Cię do świata nieograniczonych możliwości!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
Przygotowujemy składniki
Siekamy cebulę i czosnek, trzemy świeży imbir, a marchewkę i czerwoną paprykę kroimy w słupki. Kroimy tofu w kostkę, a marynowany imbir w cienkie paski. Odkładamy przygotowane składniki na bok.
Rozgrzewamy patelnię
Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy olej roślinny na średnim ogniu.
Smażymy cebulę, czosnek i imbir
Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek oraz starty imbir. Smażymy przez 2-3 minuty, aż cebula stanie się miękka i lekko zeszklona.
Smażymy warzywa
Dodajemy pokrojoną w drobne słupki marchewkę i czerwoną paprykę. Smażymy przez 3-4 minuty, aż warzywa zmiękną.
Dodajemy sosy
Wlewamy na patelnię sos sojowy i olej sezamowy.
Dodajemy tofu
Dodajemy pokrojone w kostkę tofu, smażymy kolejne 2 minuty.
Łączymy składniki
Dodajemy pokrojony w cienkie paski marynowany imbir, ugotowany makaron chow mein i delikatnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Doprawiamy danie solą i pieprzem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
839,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
419,9 kcal
Tłuszcz
14,9 g
Węglowodany
57,7 g
Błonnik
5,4 g
Białko
14,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Awokado zapiekane z jajkiem
Nowoczesny pomysł na śniadanie! Awokado zapiekane z jajkami podane z grzankami z masłem miętowym.

Wegańskie lody z awokado z truflami czekoladowymi
Oryginalne, proste i pyszne przepisy to nasza wizytówka. Właśnie takie są wegańskie lody z awokado podane z truflami czekoladowymi, którymi zaskoczysz gości. Wypróbuj raz, a będziesz do nich wracać!

Smażony kurczak z ryżem w sosie sezamowym
Pyszny smażony kurczak z ryżem z frytkownicy beztłuszczowej! Rozsmakuj się w tym pysznym daniu z dodatkiem aromatycznego sosu sezamowego i zaskocz bliskich nowym pomysłem na obiad.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
Połączenie pizzy i focaccii, czyli pinsa, to pieczywo, na które mogą trafić Twoje ulubione dodatki! Kinga proponuje połączenie przysmaków w styli włoskim: pomidorów, szynki, burraty i pesto. Sprawdź, jak razem tworzą proste i pyszne danie.

Boczniaki po kaszubsku
Musimy ostrzec – od tego słoika nie sposób się oderwać! Boczniaki po kaszubsku w wegańskiej wersji to propozycja nie do odrzucenia. Aromatyczna i niezwykle smaczna. Przypadnie do gustu nie tylko osobom na diecie roślinnej!

Racuszki z bananami i serkiem twarogowym
Ekspresowy sposób na zdrowe i pożywne śniadanie lub odżywczą przekąskę. Słodki smak racuszków pokocha każdy!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Królik z musztardą pieczony w rękawie
Przepis na delikatne i smaczne mięso królika – idealny przepis w menu dla dzieci!

Zimowa sałatka z kaszy gryczanej
Szukasz pomysłu na pożywną sałatkę? Spróbuj połączenia kaszy gryczanej z warzywami i soczystymi owocami!

Vol-au-vent ze schabem i porami, w sosie pieczarkowym podawane z sałatą
Vol-au-vent, czyli ciasto francuskie faszerowane mięsem i warzywami. Brzmi dobrze, prawda? I właśnie tak smakuje.