Brownie z ciecierzycy • przepis • składniki • przygotowanie
Jeśli masz ochotę na lekkie, czekoladowe i pachnące brownie z nutą masła orzechowego, to ten przepis jest dla Ciebie! Sprawdź i przygotuj brownie z ciecierzycy, które będzie cieszyć swym smakiem każde podniebienie.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 9
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PŁUCZEMY CIECIERZYCĘ
Ciecierzycę dokładnie płuczemy.
MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Do misy termorobota MC Smart dodajemy mleko, miód, masło orzechowe i połamaną na małe kawałki gorzką czekoladę. Wszystko miksujemy, używając programu:wg ustawień własnych: czas 4 minuty 30 sekund / temperatura 70°C / obroty 2.
DODAJEMY CIECIERZYCĘ
Następnie dodajemy ciecierzycę i również miksujemy. Nastawiamy urządzeniewg ustawień własnych: czas 45 sekund / obroty 7.
UZUPEŁNIAMY MASĘ NA BROWNIE
Uzyskaną masę uzupełniamy o kakao, odżywkę białkową, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia
PIECZEMY BROWNIE
Masę przelewamy na blachę 20x20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Masę wyrównujemy. Całość wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Po tym czasie ciasto studzimy i podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2324,7 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
258,3 kcal
Tłuszcz
14,6 g
Węglowodany
20,9 g
Błonnik
4,4 g
Białko
10,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ekspresowy sorbet z melona
Ekspresowy sorbet z melona to świetny pomysł, gdy szukasz orzeźwienia w upalne dni. Sięgnij po szybki przepis Pawła i zaserwuj sobie pyszne i megaowocowe lody!

Marakuja curd
Marakuja Curd to fantastyczny dodatek do deserów, babeczek i kruchych tart. Jego egzotyczny smak sprawia, że słodkości nabierają wyjątkowego charakteru.

Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
Wypróbuj nasz przepis na sok warzywno-owocowy, który możesz zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Jest pyszny i prosty!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Halibut w beszamelu z duszonym porem
Delikatna ryba w klasycznym sosie beszamelowym z dodatkiem duszonego pora i musztardy dijon. Proste i niesamowicie smaczne połączenie, którego musisz spróbować!

Letnie owoce pod kruszonką
Owocowy smak lata ukryty pod delikatną warstwą ciepłej chrupiącej kruszonki. Idealnie komponuje się z kulką lodów!

Sałatka z burakiem – przepis
Buraki uwielbiają spotykać się w sałatkach z orzechami i serem. A gdyby przedstawić je dressingowi z awokado? Będzie jeszcze pyszniej! Sprawdź koniecznie to połączenie smaków wg przepisu Kingi.
🔥 O podobnym poziomie trudności

BIGOS W 25 MINUT
Ekspresowa wariacja na temat bigosu według pomysłu Tomka Strzelczyka, gościa Karola Okrasy. Wypróbuj przepis i rozsmakuj się w tym szybkim daniu!

Czekoladowa karpatka
Klasyczna karpatka z kakaowym twistem! To ciasto osłodzi każdą okazję, na przykład Dzień Babci i Dzień Dziadka. Słodki poczęstunek połączy pokolenia przy jednym stole i zapewni moc dobrych wspomnień.

Zupa pomidorowa z domowym makaronem
Pieczone warzywa i własnoręcznie robiony makaron Karol połączył w tradycyjnej zupie pomidorowej! Smakuje tak dobrze jak u babci!