Shake z gruszką i marcepanem • przepis • składniki • przygotowanie
Shake z marcepanem? Czemu nie! Poznaj przepis na efektowny i łatwy do przygotowania napój!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
Przygotuj wykałaczki koktajlowe mikser/blender KROK 1
KROIMY GRUSZKI GRUSZKI OBIERAMY,: KROIMY W ĆWIARTKI I POZBAWIAMY GNIAZD NASIENNYCH.
ODCINAMY 4 MAŁE KOŃCÓWKI I NASUWAMY WRAZ Z PRZEKROJONYMI NA PÓŁ CZEKOLADKAMI Z MARCEPANEM NA 4 WYKAŁACZKI.KROK 2
MIKSUJEMY SKŁADNIKI POZOSTAŁE GRUSZKI: miksujemy blenderem z sokiem wyciśniętym z 2 pomarańczy.
Marcepan kroimy w grubą kostkę, dodajemy i miksujemy całość na pianę.
Dodajemy jogurt oraz mleko i jeszcze raz miksujemy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku miodem.
Przelewamy do 4 szklanek, ozdabiamy wykałaczkami i natychmiast podajemy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2675,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
445,9 kcal
Tłuszcz
12,4 g
Węglowodany
77,2 g
Błonnik
10,6 g
Białko
10,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Budyń waniliowo-migdałowy
Budyń to deser, który uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli! A Paweł Małecki zdradza przepis na budyń waniliowo-migdałowy z owocową konfiturą!

Drożdżowe racuchy z rabarbarem
Szukasz ciekawego pomysłu na śniadanie? Zamień owsiankę i kanapki na pyszne racuchy z rabarbarem! Koniecznie wypróbuj przepis Pawła!

Tarta z kozim serem, suszonymi pomidorami i oliwkami
Tartę łatwo podzielić między gości, dlatego warto uwzględnić ją w sylwestrowym menu. Ta wg przepisu Karola to prawdziwa klasyka gatunku: pomidory, śmietanka i kozi ser łączą się, by stworzyć idealny farsz. Spróbuj!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Naleśniki z mąki kukurydzianej
Mąka kukurydziana od lat cieszy się popularnością ze względu na swoje wszechstronne zastosowanie w kuchni. Jednym z wyjątkowych przepisów wykorzystujących ten rodzaj mąki są naleśniki. Ta alternatywna wersja tradycyjnych naleśników zachwyca nietuzinkowym smakiem, bogatym aromatem oraz chrupiącą teksturą.

Smażony filet z pstrąga z wytrawną salsą truskawkową
Pstrąg, cebula i truskawki? To może się udać! Sprawdź zaskakujące danie od Karola Okrasy i odkryj rybę w zupełnie innym wydaniu.

Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Napój radości
Przypominający w smaku likier jajeczny napój bezalkoholowy, który można podawać na gorąco, na zimno lub jako dodatek do kaw i deserów. Koniecznie sprawdźcie, jaki jest pyszny i ile przynosi radości!

Jajka po wiedeńsku z kremem z rzeżuchy i tostowymi paluszkami
Krem z rzeżuchy i tostowe paluszki to świetne dodatki do jajek. Wypróbuj koniecznie!

Tosty z kremem piankowym i orzechowym
Dla fanów kanapek na słodko – krem à la marshmallows! Najlepiej smakuje na tostach razem z kremem czekoladowym i bananami!