Kanapka na bogato • przepis • składniki • przygotowanie
Chrupiąca bagietka wypełniona po brzegi smakowitością: delikatnym filetem z piersi indyka, warzywami oraz sosem!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE 1.
SMAŻYMY FILET Z: indyka na patelni, wcześniej doprawiając go solą i pieprzem.
MYJEMY WSZYSTKIE WARZYWA,
obieramy marchewki.
MIESZAMY 2 ŁYŻKI
musztardy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, z łyżką oliwy z oliwek, łyżką miodu i drobno posiekaną papryczką chilli.
KROIMY OGÓREK, MARCHEW,
cebulę i papryki w ok.
1 CM GRUBOŚCI
paseczki i wszystko mieszamy z przygotowanym sosem.
PRZEKRAWAMY MINI BAGIETKĘ
na 2 równe części.
USMAŻONY I OSTYGNIĘTY
filet kroimy na plastry.
W KAŻDEJ POŁÓWCE
bagietki wydrążamy otwór, do którego po kolei wkładamy: plastry filetu z indyka oraz kawałki ogórka, marchwi, cebuli i papryki.
TAK PRZYGOTOWANĄ KANAPKĘ
podajemy od razu do spożycia.
BAGIETKA JAK Z
francuskiej piekarni!
RUMIANA, CHRUPIĄCA SKÓRKA
zaprasza, by odkryć pyszne wnętrze – pszenne ciasto, delikatne i mięciutkie.
ŚWIETNA NA KANAPKI
z dżemem, miodem lub twarożkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1673,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
278,9 kcal
Tłuszcz
4,5 g
Węglowodany
34,8 g
Błonnik
25 g
Białko
25 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ciasteczkowy deser lodowy
Poznajcie deser idealny na upalne dni! Połączenie ciasteczek palmeritas z lodami, białą i gorzką czekoladą zachwyci Was nie tylko smakiem, ale i prostotą przygotowania!

Lody jogurtowo-brzoskwiniowe na patyku
Słodki smak brzoskwiń zaklęty w idealnie kremowej konsystencji zamrożonego jogurtu ochłodzi nawet w najgorętsze dni!

Jak przygotować sos holenderski?
Doskonały dodatek do ryb i warzyw – czyli sos holenderski według DG!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Gofry czekoladowe z kremem orzechowym i bananami
Śniadanie, deser, a może obiad na słodko? Gofry to doskonały wybór! Chrupiące, pulchne wafle przygotujesz w mgnieniu oka.

Karmelizowana cebula
Karmelizowana cebula to niezwykle aromatyczny dodatek, który potrafi wzbogacić smak wielu potraw, a jej przygotowanie wymaga jedynie trochę cierpliwości. Delikatnie słodka, miękka i pełna głębokiego smaku cebula świetnie komponuje się z mięsem, burgerami, kanapkami czy serami. Poznajcie nasz przepis!

Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
Wypróbuj nasz przepis na sok warzywno-owocowy, który możesz zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Jest pyszny i prosty!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Smoothie „Wellness”
Owocowo-warzywny, bardzo orzeźwiający i tak pyszny, że przygotujesz go wiele razy. Przygotuj koktajl „Wellness” wg przepisu Kingi: niech w szklance zagości porcja słońca!

Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!

Ciasto zebra
Sporu dotyczącego pasków zebry z pewnością nie rozstrzygniemy, ale zawsze możemy zrobić przepyszne ciasto zebrę, którego każdy paseczek smakuje idealnie!