Pizzerinki w stylu francuskim • przepis • składniki • przygotowanie
Niezwykle proste i jeszcze smaczniejsze pizzerinki z pysznymi dodatkami w stylu francuskim. Skuś się na tę przekąskę, która świetnie sprawdzi się na imprezie i nie tylko.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Cukinię i camembert kroimy w mniejsze kawałki, a pieczarki w plastry. Spód do pizzy rozwijamy i za pomocą miseczki wycinamy z niego koła.
FORMUJEMY PIZZERINKI
Każde z kółek smarujemy sosem pomidorowym, zostawiając ok. 2 cm suchego ciasta na brzegach. Na sos wykładamy kolejno salami, cukinię, pieczarki i camembert. Całość oprószamy do smaku przyprawami. Brzegi ciasta zawijamy do środka, aby część składników pozostała odkryta.
PIECZEMY PIZZERINKI
Tak przygotowane pizzerinki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C, aż nabiorą złotego koloru.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1981 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
495,2 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
55,3 g
Błonnik
0,5 g
Białko
20,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Torcik mango bez pieczenia
Torcik bez pieczenia o intensywnym smaku mango przygotujesz z biszkoptów savoiardi. Skorzystaj z tego przepisu i ciesz się prostym w przygotowaniu deserem, jak z najlepszej cukierni.

Tumbet
Tumbet, czyli pochodząca z Majorki zapiekanka warzywna, to pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Wypróbuj przepis Kingi i zasmakuj w kuchni w stylu hiszpańskim!

Udziec z indyka pieczony
Szukasz pomysłu na aromatyczny, soczysty obiad, który zachwyci całą rodzinę? Udziec z indyka pieczony to idealna propozycja — pełen smaku, a przy tym prosty w przygotowaniu! Wystarczy kilka dodatków i odrobina cierpliwości, aby uzyskać mięso o złocistej, chrupiącej skórce i delikatnym, rozpływającym się w ustach wnętrzu. Przekonaj się, jak łatwo stworzyć to pyszne danie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Talarki pumpernikla z burakami
Zdrowa przekąska, która uświetni każde przyjęcie! Unikalne połączenie smaków doceni nawet najbardziej wymagający gość.

Marcepanowe kartofelki
Domowe słodycze, które skradną niejedno serce! Pyszne marcepanowe kartofelki z dodatkiem likieru pomarańczowego to wyjątkowa przekąska na każdą okazję.

Warzywa z woka z sosem z sherry i anyżem
Mieszanka warzyw przyprawionych w orientalnym stylu kusi zarówno oczy, jak i podniebienie.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
Lekki deser na cieplejsze dni! Lekkie ciasto filo wypełnione kremem, dżemem i sezonowymi owocami! Pokochasz ten smak!

Penne z czerwoną cebulą i kozim serem
Karmelizowana, czerwona cebula pysznie komponuje się z makaronem, serem kozim i orzechami włoskimi!

Kopytka z bułką tartą
Jak przygotować najlepsze kopytka? Kinga Paruzel zdradza swój sprawdzony przepis na ciasto na kopytka!