Królik z musztardą pieczony w rękawie • przepis • składniki • przygotowanie
Przepis na delikatne i smaczne mięso królika – idealny przepis w menu dla dzieci!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Do miski wlewamy sok jabłkowy, dodajemy sól i ocet. Wrzucamy liście laurowe, kilka ziarenek pieprzu oraz ziela angielskiego. Całość mieszamy.
MARYNUJEMY MIĘSO
W marynacie zanurzamy mięso i odstawiamy na 4-5 godzin do lodówki.
PRZEKŁADAMY MIĘSO DO RĘKAWA
Mięso przekładamy z marynaty do rękawa do pieczenia. Wlewamy glazurę. Rękaw zamykamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Całość mieszamy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1788,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
447,1 kcal
Tłuszcz
10,6 g
Węglowodany
63,3 g
Błonnik
25,3 g
Białko
25,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
Szukasz przepisu na dobry stek, który przygotujesz w szybki i łatwy sposób? To właśnie ten przepis! Wypróbuj go w swojej kuchni i koniecznie dodaj do ulubionych!

Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
Naleśniki na śniadanie? Spróbuj ich w nowej formie – pieczonej! Zachwycą Cię puszystością i delikatnością!

Boczek rolowany
Boczek rolowany to klasyczne, domowe mięso, które idealnie sprawdzi się zarówno jako dodatek na świąteczny stół, jak i na co dzień – na kanapki lub jako przekąska. W naszym przepisie pokażemy, jak krok po kroku przygotować soczysty i doskonale doprawiony boczek, który rozpływa się w ustach.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Aromatyczna strucla serowa
Tradycyjny wypiek na bazie ciasta drożdżowego wzbogacony słodkim twarogiem, pachnącym cynamonem i bakaliami. Pychota!

Świąteczna nalewka bakaliowa
Nalewka o aromacie i smaku świąt! Sprawdź, jak przygotować nalewkę bakaliową według receptury Pawła Małeckiego!

Potrawka z kurczaka z pieczarkami i oliwkami
Potrawka z kurczaka może smakować i wyglądać wyjątkowo. A wszystko za sprawą kompozycji przypraw z lekką nutą azjatycką i dodatku świeżych warzyw!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wielkanocna babka ponczowa
Delikatne, drożdżowe babeczki nasączone smakowitym ponczem, podane z dżemem i kremem cytrynowym. Trudno im się oprzeć!

KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
Jeśli karnawałowe kreacje już są, warto sięgnąć po sprawdzone przepisy! Przygotuj pyszne ciastka – karnawałowe całuski z ciasta twarogowego według przepisu Pawła Małeckiego!

Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
Przygotuj dorsza w wersji delux – usmaż go z mieszanką masła, sera i musztardy. Będzie smakował wspaniale!